Het moeilijke pad: kiezen voor zelfheling en vertrouwen

‘Ga jij liever voor het makkelijke of het moeilijke pad? Welk pad brengt jou op de lange termijn meer joy, liefde en vertrouwen?’

Photo by Tânia 📸 on Unsplash
Photo by Tânia 📸 on Unsplash

‘Jezelf helen, afstemmen op ziel en universum is niet altijd het makkelijke pad kiezen. Sterker nog, het is het moeilijke pad kiezen. Het makkelijke pad is luisteren naar je mind. Kiezen voor veiligheid. Jezelf klein houden. En vooral de dingen doen en laten vanuit controle en angst. Angst voor het onbekende, voor het onbestemde. Angst om boven, wat je weet en kent van, jezelf uit te stijgen. Angst om je leven te zien veranderen. Angst om je omgeving te zien veranderen.
Maar is je omgeving wel zo veilig? Voel jij je wel zo vol vertrouwen? Voel jij je gelukkig? Of zijn het vooral anderen die jou gelukkig moeten maken?

Wanneer je kiest voor het helen van je trauma’s, groot en klein. Wanneer je kiest voor een ontdekkingsreis naar jezelf, omdat je ergens het gevoel hebt dat er meer in je zit. Je ergens het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Er een hele kleine fluistering in je zit die zegt: ‘Stap uit je comfortzone. Stap uit je veilige bubbel, en kies voor jezelf.’ Dan kies je zeker niet de makkelijkste weg.’

‘Je mag je gevoelens gaan doorvoelen. Je mag gaan huilen, schreeuwen, boos worden, gefrustreerd raken. Je mag je jaloersheid onderzoeken. Je angsten voelen en gaan onderzoeken.
Waar komt dat allemaal vandaan? Wat voel ik in mijn lijf? Welk stuk in mij wordt hier geraakt? Welk kind in mij wordt hier geraakt?

En soms is dat mega spannend en letterlijk eng. Doe je het liever niet. Maar je weet ook, zodra je er doorheen gaat, dat het meer rust en vertrouwen geeft. Dat je het wel mag gaan doen.’

‘Laat de liefde voor jezelf stromen, en kies voor het moeilijke pad. Kies voor het doorvoelen van alle emoties die in je zitten. Laat ze allemaal stromen en laat je trauma’s en oude pijnstukken daarmee los. Verlos je zelf van je eigen suffering.

Hier in stappen betekend niet dat het daarmee altijd donker is. Dat het altijd maar zwaar is.
In tegendeel zelfs. De donkerste en diepste stukken kunnen soms, alleen door het doorvoelen van alle emoties die er onder zitten, in een paar minuten opgeschoond zijn. Je zult zien dat de ene pijn een langere kracht heeft dan de andere. Dat is allemaal oké.

Neem er je tijd voor en laat het gebeuren. Vecht er vooral niet tegen. Onthoud dat je er doorheen mag gaan vanuit liefde en compassie. Liefde en compassie voor jezelf. Je doet dit voor jezelf. Je doet dit om nog meer in liefde terug te komen. Om nog meer zelfvertrouwen te voelen. En daarmee vanuit vertrouwen te kunnen leven.

Goodbye fear, hello love and trust.

Photo by Esther Tuttle on Unsplash
Photo by Esther Tuttle on Unsplash

‘Linda voelt een eagerness om dit de wereld in te brengen. Om zo veel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te brengen. Om mensen te laten zien en voelen dat leven vanuit liefde en vertrouwen het mooiste goed is wat er is. Betekend dat dat zij nergens meer doorheen gaat? Absoluut niet. Soms is het donker, daarna is het weer licht. Dat zal haar hele leven lang zo blijven. Maar ze weet heel sterk en heel diep van binnen dat de liefde, het geloof en het vertrouwen in haarzelf groeit. Waardoor het leven “makkelijker” wordt. Tussen aanhalingstekens omdat er altijd uitdagingen zijn, dat hoort bij het leven. Het wordt “makkelijker” omdat je blik veranderd. Omdat je niet meer vanuit de zwaarte naar het leven kijkt. 

De donkere stukken zijn intens en pittig, dat is één ding wat zeker is. Maar zodra je een donker stuk los kunt laten voel je letterlijk verlichting. En kan het zijn dat je letterlijk lichter wordt.’