Liefde laten stromen: Vanuit de stilte verbinden met jezelf

‘De liefde laten stromen. Dat is wat jullie meer mogen gaan doen. En vooral de liefde in en voor jezelf. Hoe? Door te gaan verbinden met jezelf. 

Ja je leeft hier op aarde. Ja alles wat er nu is mag er zijn. En ja je mag de keuze maken om daar helemaal in mee te gaan. Maar je mag ook de keuze maken om dat soms gewoon even niet te doen. We zeggen niet dat jullie altijd maar in stilte moeten zijn. Jullie de telefoons, laptops, televisies, en andere afleidingen weg moeten doen. Nee, soms is even uit (meegaan in de ruis en afleiding) heel fijn. Het is er allemaal niet voor niets.
En toch is het er ook om te leren die balans te creëren. De balans in alles wat je ziet op de schermen, of in de wereld om je heen (daar heb je de schermen soms niet eens voor nodig). En in de wereld binnenin jou. Want hoe ziet de wereld binnenin jou er uit? Hoe ziet de wereld er uit wanneer jij je ogen sluit, zonder te gaan slapen? Wanneer je gaat zitten in stilte, echte stilte? Zonder muziek. Zonder begeleiding. Alleen jij en de stilte. Hoe ziet de wereld er uit wanneer jij je verbindt met jezelf?’

Photo by Aldebaran S on Unsplash
Photo by Aldebaran S on Unsplash

‘Is dat makkelijk? Nee! Er zit heel veel weerstand op. Je mind weet namelijk dat, wanneer jij gaat zitten in stilte, je verbinding met jezelf maakt. Er heel veel kracht omhoog gaat komen. Een unieke power die ieder van jullie in zicht heeft. Ja, ook jij. Een unieke power die liefde heet.
Een unieke power die je tot jezelf brengt, maar ook tot de wereld die we niet kunnen zien. En die wereld vind jouw mind best eng. Want wat daar uit voortkomt is onbegrensd. Maar ook uit je comfortzone. En best spannend. En voelt ook als een diepe diepe herkenning. Alsof je jezelf van eeuwen oud herkend.’

‘In the stillness, you will rise.’