Selfcare: Vertrouwen op de signalen van mijn lichaam

De afgelopen paar weken, en dat is vast herkenbaar, raakte mijn agenda voller en voller.  Sessies, opnames meetings, uitjes, dates, feestjes. Allemaal even leuk en gezellig. En ook allemaal wat ik niet hoefde te missen want het bracht ook veel energie.

Tot mijn lichaam tegen begon te sputteren. Mijn buik begon op te spelen. En na alle gebroken nachten, er gebeurd soms zoveel in mijn dromen dat ik niet echt uitgerust wakker wordt. Er zijn nachten dat ik uren naar het plafond staar. Óf nog even het één en ander los shake… I know, crazy nights… En niet door mijn kids en feestjes. De energie werd langzaam minder en minder, tot er niets meer was. En mijn hoofd een zeef werd. 

Kortom, ik kon niet anders meer dan naar mijn lichaam luisteren. Het was overduidelijk tijd voor selfcare. 

BE1651E5-8DB6-4710-9907-A48F6D0511A1_1_105_c

Inmiddels is mijn vertrouwen in het leven zo gegroeid, dat ik weet dat het niet voor niets is dat mijn agenda op zulke dagen “zomaar” leeg is. Toeval bestaat echt niet. Ook kan ik zo op mijn lichaam vertrouwen dat wanner zij aan de bel trekt, ik me er aan over mag geven. Selfcare in mag lassen, en er met een paar dagen weer ben.

Dus was het, na de laatste afspraak die nog op de agenda stond en de laatste boodschappen die nog gedaan moesten worden (anders zou de kat verhongeren), tijd om alle emoties te laten stromen. Énnn, heel veel ziekenhuis series kijken (quilty pleasure). Even onder dompelen in self pity.

Om de dag erna, na maanden, weer eens het bad in te gaan. Iets waar ik na alle hints niet meer omheen kon. En vervolgens te gaan schrijven, mijn lichaam te bewegen. Dit is voor mij de ultieme selfcare. En, last me absolutely not least; weer connecten met mijn eígen ziel. 
In alle drukte had ik die connectie even automatisch aan de kant gedrukt. Behalve als het echt nódig was checkte ik in.

Haha! Nodig was?! Who am I kidding!! De connectie is er áltijd, onbewust. Op de bewuste laag was ik haar, volgens mijn mind, even kwijt. Wat een grapjas, die mind van mij. I’m telling you, elke keer maakte weer een andere turn.

D9BAF44F-E9D6-43BF-9BA4-AE35786C37A0_1_105_c

Het vertrouwen in mijzelf, in mijn lichaam, mijn intuïtie en het leven, maken de overgave in deze momenten van selfcare steeds makkelijker.

Het laat mij de strijdbijl met mijzelf neerleggen.

En als ík dit kan, dan kan jij dit ook. Zeker!

Wil jij meer vertrouwen in jezelf, op je intuïtie, op de signalen van je lichaam? Weten wanneer je nog even door kunt gaan, of dat het écht tijd is om selfcare in te lassen.
Hé, vertrouwen op het leven en wat het je brengt? Boek een sessie en laat je ziel aan jou doorgeven hoe je dat eigenlijk allemaal al in je hebt.