Vertrouw op jezelf en volg je eigen pad

A wise woman once said to me: ‘Alles zit al in je. Het enige wat je nog hoeft te doen is vertrouwen op die kennis.
Ha en dat was precies wat ik toen nog niet kon…

Want kennis doe je op op school, tijdens opleidingen, door te lezen, door te leven. Niet door wat er al in je zit. Dat kan niet.

Tenminste, dat is hoe we het van jongs af aan al mee krijgen. Het moment dat je als kind zegt: ‘Later wordt ik Astronaut!’, ‘Nee dat kan niet schat. Dan moet je zoveel leren en studeren. Zo slim ben je niet.’ Bam! Daar wordt een droom in duigen gegooid. Weg zelfvertrouwen. Of die keer dat je zei: ‘Jaa ik ga er 100% voor! Ik zeg mijn baan op en ga voor het ondernemerschap!’ En dat er dan tegen je gezegd wordt: ‘Zou je dat wel doen? Komt een hoop bij kijken. Heb jij toch geen kaas van gegeten. Nee joh gewoon voor veiligheid kiezen. Voor je het weet ga je failliet.’ Opnieuw wordt je zelfvertrouwen gekrenkt en de faalangst aangewakkerd. 
Ja ook wanneer je volwassen bent kunnen je dromen door één opmerking in duigen vallen.

We hebben het nooit geleerd. Om te gaan voor onze dromen. Dat alles mogelijk is. Dat we op onszelf mogen vertrouwen. Vertrouwen op wat we van binnen voelen wat goed is. Waarvan we weten dat het goed is. En nee dat hoef je niet te onderbouwen. Want je weet het gewoon.

IMG_0538-moody

Dat is de kennis die in je zit. En als ik er op kan vertrouwen, kun jij dat ook!

En mocht je nu nog een kleine hapering voelen. Call me! Met één of meerdere sessies zorgen we ervoor dat die laatste haperingen als sneeuw voor de zon verdwijnen. En jij vol zelfvertrouwen je eigen pad kiest, omdat je wéét dat dit klopt.