Wanneer ik mezelf in de spiegel aan kijk

Wanneer ik mezelf in de spiegel aan kijk zie ik een prachtige vrouw. Als ik haar recht in de ogen aan kijk kan ik haar echt zien. Kan ik haar voelen. En voel ik mijzelf ook echt een prachtige vrouw. Er zit zoveel kracht in haar, zoveel moois in haar, zoveel alles. Dat ik er zelfs emotioneel van wordt, elke x weer. Er komt iets omhoog wat ik niet onder woorden kan brengen. 

Iets wat ik vroeger, of tot voor kort nooit kon zien, nooit heb kunnen zien. Ik vond mezelf niet mooi, krachtig, goed genoeg, of laat staan dat ik vertrouwen in mezelf had. Ik was altijd op zoek naar nieuw, beter, mooier. En wanneer ik om me heen keek zag ik ook alleen maar mensen, vrouwen, die mooier en beter waren. Nooit was ik goed genoeg voor mezelf en kon ik mezelf naast deze vrouwen plaatsen. Ze stonden altijd boven mij. Ik plaatste ze boven mij.

F6259A6D-396C-46F1-9083-C849232C6A97

Dat heb ik, zolang ik mij kan herinneren, mijn hele leven al gedaan. Ik kan hier niemand de schuld van geven. Ik kan hier geen oorzaak voor bedenken. Behalve dat het zo voelde en het in mijn mind zo was. Mezelf klein houden. En niet het vertrouwen hebben dat ik ook groots kon zijn.

Ik ben hier in niet de enige. Dat weet ik zeker. Als ik vrouwen om me heen hoor, zijn er meerdere die hier mee te dealen hebben.

Inmiddels weet ik, het kan en mag anders. Ooh en dat voelt zo veel vrijer. Steeds minder maak ik mij druk om wat anderen van mij vinden. Steeds meer kan ik terugvallen op mezelf, bij mezelf blijven in m’n energie, en doen wat goed voelt. Voor mij!

Photo by Aaron Burden on Unsplash
Photo by Aaron Burden on Unsplash

De afgelopen periode is daar wel een hele reis aan vooraf gegaan, en de jaren daarvoor al, ups and downs, meerdere keren doodgaan en opnieuw geboren worden. Letterlijk! Maar damn wat was het het waard. (Toen ik er middenin zat soms ff niet hor ; ))

Ik gun dit jou ook. En de eagerness om hier anderen weer in te begeleiden begint weer te groeien. Er komt iets moois aan, en daar moest ook mijn vertrouwen weer voor opgekrikt worden. Ik zal hier snel meer over delen. Maar laat het ook ontstaan, de wortels de grond in, zodat ik het vol vertrouwen neer kan zetten. Soon more.. En jaaa het wordt leuk, echt!